SİPARİŞ SORGULA
background

Instagram Anket Nasıl Yapılır ?

Instagram Anket Nasıl Yapılır ?

İnstagram, hikayelere eklenen ve var olan çıkartmalara bir yenisini ekledi. Bu ana kadar saat, gün, şehir, hava durumu vb özel çıkartmalar sunan İnstagram bunların yanına 24 saatlik anlık hikayelere bir de anket özelliği ekledi. Son zamanlarda kullanıcıların gösterdiği ilgi ve alaka ile popüler konuma ulaşan hikaye bölümünde paylaşacağınız video yada fotoğraflarınıza anket çıkartmasıyla onlara oylayacakları seçenekler sunabilir ve hikayelerinizi ilgi çekici kılabilirsiniz.  O zaman asıl sorumuza gelelim.

İnstagram Hikaye Bölümüne Anket Nasıl Eklenir ?

Okuyacağınız bu bölümde İnstagramda anket nasıl yapılır anlatımı sizleri karşılayacaktır. Hikayeler tarafında anket seçeneğini kullanabilmeniz için elinizde bir hikayede paylaşacağınız içerik bulunmasıdır. Bu içerik ister ankete bağlı yada bağımsız bir içerik olabilir. Seçtiğiniz içeriği belirledikten sonra (fotoğraf yada video) bunun ile ilgili anketi oluşturmanız gerekiyor. Anketi eklemek için ise bunları yapsanız yeterli olacaktır.

İnstagram Hikaye Bölümüne Anket Ekleme

  • Belirlediğiniz içeriği ekleyiniz ve üst kısımda sıralanmış simgelerden çıkartma simgesini seçiniz.
  • Çıkartma simgesine tıkladığınız zaman karşınıza çıkan pencereden anket ifadesine tıklayınız eğer anket ifadesini göremediyseniz “Ara” bölümünden anket diye aratabilirsiniz.
  • Anket ifadesine tıkladığınız takdirde size ankette soracağınız soruyu soracaktır. Sorunuzu yazdıktan sonra cevap olarak iki şık belirtmeniz gerekecektir. İster “Evet” ve “Hayır” olarak aynı şekilde bırakabilirsiniz yada değiştirebilirsiniz.
  • İnstagram anket özelliği soru ve cevap bölümüne emoji koymanızıda olanak tanır. Bu sayede anketinizi kendinize göre şekillendirebilir ve kişiselleştirebilirsiniz. 

Tavsiye İçerik : İnstagram yorum sabitleme nasıl yapılır

İnstagram Anket Özelliği Eklerken Karşılaşılabilecek Sorunlar

İnstagram tarafından getirilen anket özelliği kullanıcıların farklı alanda anket yapmasına izin veriyor lakin İnstagram anket ekleyemiyorum diye sorun belirtenlerin sayısı epeyce fazla. Yukarıda anketi nasıl ekleyeceğiniz hakkında yazdığımız yazıda ve anket ekleme yöntemini izleyip buna rağmen anket yapamıyorum, İnstagramda anket ifadesi çıkmıyor diyorsanız eğer çözmek için doğru yerdesiniz. Evet, evet doğru yer…

İnstagram Anket Özelliğinin Karşılaştığı Sorunlar 

  • Genelde karşınıza çıkan ilk sebep İnstagram uygulamasının güncel olmamasıdır. Android kullanıyorsanız Google Play İOS kullanıyorsanız App Store den İnstagramın güncel olup olmadığını kontrol ediniz eğer güncel değilse güncellemeyi unutmayın.
  • Anket özelliğini kullanamamanızın bir diğer nedeni ise kullandığınız cihazın işletim sisteminin yapılandırılmasıyla kaynaklıdır. Android veya İOS fark etmeksizin cihazınızın İnstagramın son güncellemelerini desteklememesi halinde karşınıza çıkacak bir sorundur. Maalesef cihazınıza sistem güncellemesi gelip yükseltilmediği sürece bir çözüm yolu yoktur.
  • Başka bir sorunun nedeni ise önbellekten kaynaklanır. Programın önbelleğine aldığı veriler yüzünden yeni özellikler görünmeyebilir. Çözümü için İnstagram uygulamasının önbelleğini temizlemek ve yeniden giriş yaparak anket eklemeyi deneyebilirsiniz.

İnstagram Anket Ne İşe Yarar 

Genel olarak insanların anket kullanarak takipçileri ile kolaylıkla etkileşime geçebilir. Bu yüzden de İnstagram fenomenlerin ve markaların takipçilerini daha iyi anlayabilmek ve memnuniyetini anlamak için kullanılabilir. Sadece takipçilerini daha iyi anlayabilmek için değil onlara fikir danışabilir, bireysel soru sorabilir, bir konuda kararsız kaldığında takipçilerin düşüncelerini görebilirler. Bu konuda gerçekten iyi bir iş çıkartan İnstagram anket bölümü gerektiği ilgiyi bütün İnstagram kullanıcılar tarafından görüyor.