SİPARİŞ SORGULA
background

Instagram Arama Geçmişi Temizleme

Instagram Arama Geçmişi Temizleme

İnstagram uygulamasında başlıkta da belirtildiği gibi arama geçmişinde baktığı kişilerin yer alması, yaptığı aramalar, hashtaglar gibi aramaların gözükmesi bazı kullanıcılar tarafından istenmez. Ayrıca kullanıcılar arama yapacağı zamanlar öneri kısımlarında yer alan kullanıcılar önceden aranan kişiler olduğu için temizleme isteğine yol açmıştır. İnstagram kullanıcıların karşılaştığı bir sorun olarak bilinen Arama geçmişi temizleme sorunu çözüm yolunu çoğu kişi bilmiyor. Eğer nasıl çözeceğinizi öğrenmek istiyorsanız aşağıda buna neden olan sorunu ve çözümünü bulacaksınız.

İnstagram Arama Geçmişi Temizleme Sorununun Nedeni ?

İnstagram kullanıcıları arama geçmişini temizleme de zorlanabilir. Sorun ise hem sosyal medya platformundan kaynaklı hem de kullanıcı tarafından olabilir. Nedenleri listeleyecek olursak 2 tane neden sıralayabiliriz.

  • İnstagram uygulamasında meydana gelen sorunlar: Siteye erişim kısıtlaması, çökme durumları gibi.
  • İnternet bağlantısının zayıf olması veya kopması nedeniyle işlem süresinin uzun tutulması. Uzun süren işlemi tamamlayamayan kullanıcının sistem tarafından işlemi iptal edilmesi

Peki ya İnstagram arama geçmişini temizleme sorunu nasıl çözülür hiç merak ettiniz mi? 

Dikkatinizi çekebilir >> Instagram takipçi satın al

İnstagram arama geçmişini temizleme sorunu nasıl çözülür ?

Belli bir sorunu kaldırmak için ilk başta o sorunun neden kaynaklandığı bulunması gerekiyor. İnstagram kullanıcıları arama geçmişi temizleme sorunu ile karşılaşıyorsa ilk başta sorunun ana kaynağını bulmaları gerekiyor. Daha sonra ise arama geçmişini temizlemek için bunlar yapılmalıdır.

  • İnternet bağlantısı kontrol edilir ve sinyal gücünün güçlü olup olmamasına bakılır.
  • Teknik destek alınır. İnstagram arama geçmişini temizleme ile ilgili teknik ekipten bilgi alınır ve nasıl temizlendiği öğrenilir.
  • İnstagramın çöküntü veya getirdiği kısıtlamadan dolayı oluşan sorun için erişimin veya çöküntünün çözülmesi beklenir.

Eğer sorununuzu çözdü iseniz İnstagram arama geçmişi nasıl temizlenir sorusunu açıklığa kavuşturalım.

Tavsiye İçerik : Instagram anket nasıl yapılır

İnstagram Arama Geçmişi Temizleme

İnstagram uygulamasının içerisinde yapılan farklı kullanıcıların profillerini görüntülemek istediğiniz zaman ardından da arama geçmişini temizlemek isteyebilirsiniz.  Arama geçmişini temizlemek için ilk olarak profilinizden ayarlara girmeniz gerekecektir. Ardından ayarlar bölmesinde “hesap ayarları” kısmına girin. Hesap ayarları kısmına girdikten sonra karşınıza birçok seçenek çıkacaktır. Aralarından “arama geçmişini temizle” seçeneğini seçin. Seçtikten sonra karşınıza onaylamanız için seçenek çıkar eğer silmek istiyorsanız “evet” silmek istemiyorsanız “hayır” seçeneğine tıklayınız. Bunları yaptıktan sonra aradığınız kullanıcıların kaybolduğu görülür.