SİPARİŞ SORGULA
background

İnstagram’da Reklam Verirken Hangi Kurallara Dikkat Etmeliyiz ?

İnstagram’da Reklam Verirken Hangi Kurallara Dikkat Etmeliyiz ?

Günümüzde İnstagram ve diğer sosyal medya platformlarında pazarlamacılık ve reklamcılık sektörleri oldukça arttı. İnstagram aylık aktif 1 milyar kullanıcıya sahip olarak dünyanın en büyük sosyal medya arasında yer alıyor. Çeşitli kategoriler, hesaplar binlerce takipçiye ulaşmak ve etkileşime geçmek için bu sosyal medya uygulamasını kullanıyor. Ayrıca sadece kullanıcıların değil markaların da işletme sahiplerin de en çok tercih ettiği sosyal medya mecrası olan İnstagram günümüzde pazarlamacılık alanında da öne çıkıyor. İnstagram’da reklam verirken dikkat etmemiz kurallar da vardır. Bu kurallar her reklam veren kullanıcı için geçerlidir. Güzel ve etkili reklamlar vermek istiyorsanız bu kurallara uymak isteyebilirsiniz.

Tavsiye içerik : Instagram işletme hesabı nasıl açılır ?

İnstagram Reklam Kuralları

  1. İşletme Hesabına Sahip Olmalısınız

İnstagram reklamlarınızın onaylanmamasının en temel sebeplerinde duran sebebi hesabınızın işletme hesabı olmamasıdır. Bu nedenle diğer kuralları okumaya geçmeden önce hesabınızın bir işletme hesabı olup olmadığını kontrol edin. Ayrıca İnstagram’da reklam vermek istiyorsanız Facebook sayfanızın olması ve sayfanın yöneticisi olmanız gerekiyor.

  1. Reklam İçerikleri Kurallara Uymalıdır

İnstagramda vereceğiniz reklamın onaylanması ve yayınlanması için içerik kurallarına uyması gerekiyor.Facebook’un reklamcılık yönergelerine ve politikalarına uymalısınız. Ayrıca İnstagramın kendi içerik kuralları vardır. Aşağıda yazan bildirgeleri yapmamalısınız.

  • Herhangi birisinin kimliğine bürünmek yada yalan yanlış bilgi sunmak.
  • Yanıltıcı, hileli veya yasa dışı faaliyetler göstermek.
  • İnstagramın Topluluk, Platform Politikası ve Müzik kurallarına uymalısınız.
  • Sunulan hizmetin amaçlanan işleyişine müdahele.
  • Gizli, özel, fikri mülkiyet ve kullanıcı haklarını ihlal eden herhangi bir şey yapmak.
  1. Doğru Reklam Biçimi Kullanmalısınız

İnstagram reklam kuralları pek çok madde olduğunu biliyoruz bunun yanında bir de reklam biçimleri de yer almaktadır. İnstagram gibi platformlarda reklamlar için pek çok biçim hizmeti sunar lakin yanlış olanı seçmek yayınlayacağınız reklamlarınızın onaylanmamasına kadar yol açar. İnstagram reklamlarınızı yatay veya kare fotoğraf olarak içeriğin ise basit ve temiz oldukça yaratıcı görseller şeklinde sunmanızı, özen göstermenizi istiyor.

  1. Hedef Kitlenizi Doğru Seçmelisiniz

Doğru hedef kitlenizi seçmek İnstagram reklamlarınız için ve reklamlarınızın onaylanması için hayati bir durumdur. Ayrıca yanlış bir hedef kitlesi seçmek reklam yayınızı sınırlar ve kampanya performansınızı etkiler. İnstagram reklam kurallarına uymak adına aşağıda hedefleme seçeneklerini öğrenebilirsiniz.

  • Konum - Ülkeler, iller, ilçeler gibi belirli bir konuma dayalı hedef kitle seçebilir, oluşturabilirsiniz.
  • Demografi - Hedef kitlenizin yaşını, cinsiyetini ve dil gibi bilgiler olarak seçebilirsiniz.
  • İlgi alanları - Kullanıcılara kullandıkları uygulamalar, takip ettiği hesaplar, tıkladığı hesaplar gibi belirli ilgi alanlara ulaşmanıza yardımcı olabilir.
  • Davranışlar - İnstagram üzerinde yaptıkları etkinliklerle hedef kitleniz sınırlandırılır.

Yukarıda sizlere sunulan ve olması gereken İnstagram’ın reklamcılık politikalarına ve yönergelerine, hedeflemelere işletmenizin ne olacağına karar verdikten sonra sizin isteğinize göre şekillendirilmesi gerekiyor. Lütfen oluşturacağınız reklamları baştan sağma yapmaya çalışmayın.