SİPARİŞ SORGULA
background

Instagram Hakkında Bilmeniz Gereken 15 Bilgi

Instagram Hakkında Bilmeniz Gereken 15 Bilgi

En sık olarak kullandığımız sosyal medya aracı olan İnstagram’ın bilinmeyenleri her uygulamada olacağı gibi bunda da vardır. Kullanıcının hemen hemen her gün gezindiği uygulamanın bilmediği ilginç özellikleri veya uygulamanın geçmişi ile duydukları şeyler oldukça ilgi çekici hale geliyor. Bizde size bu içerikte Instagram’a dair bilmeniz gereken 15 bilgiyi sizlere sunacağız.

İlk İphone Çıkışı Uygulama

İlk kez piyasa ile tanışması İphone kullanıcıları tarafından olmuş ve 2010 yılında uygulama olarak eklenen özelliğin ilgi çekmesi ve bir ay gibi kısa sürede 1 milyondan fazla indirilmesi daha fazla göze çarpmış. Aynı zaman diliminde olan Twitter ise 1 milyon kullanıcıya ulaşması için 2 sene gibi bir süre çalışılması gerekmiş.

Instagram İşletme İstatikleri

Hikayelerin en fazla görüntülenme alma başarısını elde eden hikayeler genelde işletme hesapları olur ve %33’lük kısmını oluşturmuşlar. 200 milyondan fazla kullanıcısı ile uygulamanın %80’i hergün en az bir kere işletme hesaplarına bakıyor ve takip ediyor. İnstagram’da oluşan işletme hesapları ise 30 milyonu aşmış bulunmakta.

Tavsiye İçerik : Instagram arama geçmişi temizleme

Instagram Etkileşimi En Fazla Olan Markalar

Instagram'da en fazla kullanıcının takip ettiği işletme hesaplarını merak ediyorsanız bunları sizin için sıraladık. İşte kullanıcıların en çok takibe aldığı işletme hesapları bunlardır

  • 119 milyon takipçisi ile birinci sırada National Geographic bulunuyor,
  • Nike 91.8 milyon takipçisi ile ikinci sırada yer alırken
  • NBA 39.6 milyon takipçisi ile üçüncü sırada bulunuyor,
  • Chanel ise 36.3 milyon takipçisi ile peşlerinden gidiyor.

Görüldüğü gibi oldukça fazla etkileşim alanı sağlayan bir uygulama haline gelmiştir.

Instagram Rekoru

Bir zamanlar hikaye özelliğinin Snapchat ile sağlanan günlük en yüksek kullanıcı görüntülenmesi 161 milyon olmuştu. Lakin İnstagram tarafından sunulan hikaye özelliği ile 2017 yılında günlük ulaşılan en yüksek değer 200 milyon görüntülenmeye ulaşmıştır. Ve düşünün bu sayısa en yakın Snapchat uygulamasının 161 milyonluk kullanıcı görüntülenmesi oluşturuyor.

İnstagramın En Çokları

Bu listede size Instagram'da en çok takipçisinden tutun en fazla beğeni alan fotoğrafa kadar Bir çok bilgiden sizlere bahsedeceğiz. Çoğu şeyi biliyor veya tahmin ediyor olabilirsiniz ama ya yanlış biliyorsanız. Olabilir ya insanlık hali. Gelinde size biraz bunlardan bahsedelim. İlk olarak Instagram'da en fazla takipçisi olan hesaplar neymiş onlara bakalım.

Instagram'da En Fazla Takipçisi Olan Hesaplar

Bu hesapların en başında adını her yerde duyurmuş başarılı futbolcu Cr Ronaldo yer almakta. 501 milyon takipçisi olan ünlü futbolcu hem futbol dünyasında hem de Instagram'da en fazla takipçi ünvanını elinde tutuyor. En çok takip edilen kadın ise Kylie Jenner dir. Ve 348 milyondan fazla takipçisi ile en çok takip edilen kadın ünvanını almıştır. Marka hesaplarına gelecek isek eğer İnstagramın kendi marka hesabı 570 milyon takipçiye sahip iken National Geographic 227 milyon takipçisi ile en çok takip edilen ikinci marka hesabı olmuştur.

Instagram'da En Fazla Beğeni Alan Fotoğraf

Instagram'da en çok beğeni alan gönderi İnstagram yumurtası olarak bilinmektedir. 2018 yılında Kylie Jenner tarafından paylaşılan bu fotoğraf en çok beğeniyi alarak rekorunu hala elinde tutuyor. ve beğeni 55 milyondan fazla olmasına rağmen hala beğeni sayısında artış gösteriyor.

Instagram'da En Çok Kullanılan Hashtag

Hala geçerliliğini koruyan ve 2019 yılında elde edilen bu rekor “love” etiketi ile uzun süredir zirvede tek başına üşüyor. Ve en sık kullanılan hashtag olmayı başarıyor.