SİPARİŞ SORGULA
background

Instagram Otomatik Video Oynatma Nasıl Kapatılır ?

Instagram Otomatik Video Oynatma Nasıl Kapatılır ?

İnstagram’da keşfet bölümünde gezinirken videoların otomatik oynaması bazıları için rahatsız edici olabilir. Ve videoların otomatik oynatılmaya başladığı zaman kullanıcılar kapatmak isteyebilir. Çünkü videonun daha tıklamadan oynatılmaya başlandığı zaman insanlar için rahatsız olabiliyor. Bizde bugün otomatik oynatılan videoların nasıl kapanılacağını anlattık.

İnstagram Otomatik Video Oynatma Nasıl Kapanır

En başından dediğimiz gibi istem dışı oynamaya başlayan videolar kullanıcıları rahatsız eder. Bulundukları ortamda istemedikleri halde gürültü çıkması gibi bir sürü sayabileceğimiz neden var ama bunları sayarken sizleri sıkmaya gerek yok o yüzden direkt konuya girelim. Kişiler tarafından sahip oldukları mobil cihazlar veya tarayıcıya göre kapatma işlemi yapabiliriz. Otomatik video oynatmayı kapatmanın 3 yolu vardır. Bunlar Android, İOS ve tarayıcı tarafından kapatabiliriz. 

Otomatik Video Kapatma Yolları Android

Android cihaz kullanan kullanıcılar otomatik videoyu kapatmak isteyebilirler. Kapatmak isteyen kullanıcılar alt tarafta hazırladığımız adımları takip edebilirsiniz.

  • Cihazınızda hesabınızı açın ve sağ alt bölümde bulunan profil kısmına gidilir.
  • Profil sayfasından üç çizgiye tıklayarak ayarlar bölümü açılır ve hesap bölümüne girilir.
  • Hesap bölümünden Hücresel veri bölümüne girilir.
  • Hücresel veri ayarları tarafında bulunan veri tasarrufu aktif edilir.

Veri tasarruf modunu açtıktan sonra hesabınızı kapatıp açınız. Bunları yaptıktan sonra otomatik video izlemeyi kapatacaksınız. Çünkü veri tasarrufu açıkken otomatik video oynatması kapanacaktır.

Tavsiye Hizmet : Instagram izlenme satın al

İphone Otomatik Video Kapatma

İphone cihazlarında aslında değişen neredeyse hiçbir şey yok. Çünkü Android’de olsa İos da olsa İnstagram uygulaması çift taraflı tasarlanmadı bu yüzden ayarlarımız aynı. İos kullanıcıları da otomatik oynatmanın kapatmasını isteyebilir ve bu durumda yapacakları ayarlardan hesaplara girip veri tasarrufunu açmak olacaktır. Veri tasarrufunu açmak sorununuzu çözeceğinden eminim.

Tarayıcıda Otomatik Video Kapatma

İnstagram uygulaması Android Ve İos cihazlarında kullanıldığı gibi internet tarayıcıları tarafından da kullanılır. İnstagram’ı tarayıcıdan kullanana kullanıcılar otomatik video oynatma özelliğini kapatıp kapatamayacaklarını oldukça merak edebilirler. Lakin istense de tarayıcı üzerinden otomatik video oynatma özelliğini kapatma işlemi yapılamıyor. Bu nedenle sadece Android ve İos cihazlarda kapatma işlemi yapılabilir.