SİPARİŞ SORGULA
background

Instagram'da Eski Kullanıcı Adları Nasıl Geri Alınır?

Instagram'da Eski Kullanıcı Adları Nasıl Geri Alınır?

Instagram üzerinde her kullanıcının aldığı ve her kullanıcıda olan birer kullanıcı adı bulunmaktadır. İstenilen şartlar sağlandığı takdirde kullanıcı adını değiştiren kişiler belli bir zaman sonra eski kullanıcı adına dönmek isteyebilirler. Bu tür durumlarda eski kullanıcı adının başka kullanıcı almadan alınıp alınmadığını kontrol etmektir. İnstagram eski kullanıcı adınızı almanız elbette mümkündür. Sadece istenilen birkaç şartı yerine getirdikten sonra bir süre beklenilmesi lazımdır. Aklınızda şu sorular canlanmıştır illaki. Hangi durumlarda geri alınamaz, geri almak için ne gerekli gibi sorular. Peki o zaman size bunları açıklayalım.

İnstagram’da Eski Kullanıcı Adını Almak Gerekli Olanlar

İnstagram kullanıcıların hepsinin kendisine özgü yada kimse tarafından alınmamış bir kullanıcı adı alması zorunludur. Bazı durumlarda yeni aldığınız kullanıcı adınızı beğenmeyip eski kullanıcı adınıza geri dönmek isteyebilirsiniz. Lakin geri dönerken bir başka kullanıcının eski adınızı almış olma ihtimali vardır. Bunun gibi durumlarda bazı gerekenlerin yerine getirilmesi gerekiyor. 

Gerekenler ise böyle sıralanıyor.

  • Yeni alınmış kullanıcı adının alım zamanı gibi bir süreyi doldurmuş olması gerekiyor. Kısaca bir aydan daha kısa bir süre içinde tekrardan kullanıcı adı değiştirilmesi istenemez.
  • İnternet bağlantınızı ve İnstagram platformuna giriş yapmak için cihazınızı kontrol edin.
  • Geri dönmek istediğiniz kullanıcının adının bir başkasında olmaması ve başka biri tarafından alınmamış olması gerekiyor ki eski kullanıcı adınıza geri dönebilirsiniz.

Tavsiye İçerik : instagram şifremi ve e-postamı unuttum

İnstagram Eski Kullanıcı Adını Nasıl Alırım

İnstagram kullanıcılarına geri dönüş yapmak istedikleri veya daha önce kullandıkları kullanıcı adlarına geri dönmek için bir işlem yapılması gerekir. Bu işlemleri gerçekleştirmek için ise ilk önce İnstagram hesabına giriş yapmanız gerekmektedir. Ardından hesap bilgileri ayarlarına girerek alt kısımda bulunan kullanıcı adı sekmesine tıklanır. Ardından kullanmak istediğiniz eski kullanıcı adını giriniz. Hesap şifrenizi girip doğrulama sağladıktan sonra ise almak istediğiniz kullanıcı adını artık almış olacaksınız.

Eski Kullanıcı Adı Hangi Durumlarda Alınmaz

İnstagram kullanıcıları sadece bazı durumlarda daha önce aldıkları kullanıcı adlarını geri alamazlar. Bu bağlantıda İnstagram kullanıcıların eski kullanıcı adlarına geri dönemedikleri durumlar madde olarak belirtilmiştir.

  • Yeni kullanıcı adının alınmasıyla bırakılan eski kullanıcı adı bir başka kullanıcı tarafından alınmamış veya alınsa dahi tekrardan terk edilmiş kullanıcı adının bir ay gibi  bir süre zarfından sonra alınabilir durumuna düşecektir. Bir başkası tarafından alınıp bırakılmadıysa eğer kullanıcı adını almanız engellenecektir.
  • İnstagramın sürekli zırt pırt kullanıcı adı değiştirmek isteyenler için getirdiği önlemde sadece değiştirilen kullanıcı adının üzerine bir ay gibi süre geçtikten sonra tekrardan eski kullanıcı adı alınabilir lakin eğer yeni kullanıcı adınızın alma süresi bir aydan daha az bir süre ise bu mümkün değildir.